Ζαχαριάδης Βασίλειος

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

D3-Gkelin: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά D3-Gkelin


Ο Βασίλειος Ζαχαριάδης είναι ιατρός, παθολόγος, εξειδικευμένος στην Υπερβαρική Ιατρική.
Με τον όρο υπερβαρική ιατρική εννοείται η τοποθέτηση ασθενών σε ειδικό θάλαμο, όπου υπό ειδικέ;ς συνθήκες ατμοσφαιρικής πίεσης χορηγείται οξυγόνο, μέσω ειδικής μάσκας, που καλύπτει τη μύτη και το στόμα.

Η μεταβολή της πιέσεως περιλαμβάνει έκθεση σε περιβάλλον αυξημένης πιέσεως (κατάδυση ) το οποίο είναι το αντικείμενο της καταδυτικής ιατρικής και έκθεση σε περιβάλλον ελαττωμένης πιέσεως, που είναι αντικείμενο της αεροδιαστημικής ιατρικής. 

Ο Βασίλειος Ζαχαριάδης θεωρείται από τους πλέον έμπειρους θεραπευτές και χειριστές του υπερβαρικού οξυγόνου, όχι μόνον πανελληνίως, αλλά και διεθνώς.

Η αναγνώρισή του αυτή οφείλεται στις ακράδαντες Ιπποκρατικές αρχές του, καθώς αντιμετωπίζει τους ασθενείς του με κάθε τρόπο και μέθοδο , που έχουν τεκμηριωθεί στη διεθνή βιβλιογραφία και η αποτελεσματικότητά  τους έχει αποδειχτεί στην κλινική πράξη.

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για την υπερβαρική ιατρική ήταν το φυσικό επακόλουθο των βαθιών και διαρκώς ανανεούμενων γνώσεωών του Φυσικής, Χημείας, Βιοχημείας και Παθολογίας.

Ο Βασίλειος Ζαχαριάδης έχει ουσιαστικές γνώσεις Κλινικής Φαρμακολογίας και Θεραπευτικής. Διαθέτει επίσης γνώσεις της παθολογίας των ποικίλων ιατρικών ειδικοτήτων, που τον καθιστούν ικανό να επιλέξει τους ασθενείς που θα μπορούσαν να θεραπευτούν με υπερβαρικό οξυγόνο μόνον, ή συμπληρωματικά με τη τις συμβατικές θεραπείες τους.

Έτσι στο Κέντρο Υπερβαρικής Ιατρικής που διευθύνει μπορεί με τη χρήση του υπερβαρικού οξυγόνου να αντιμετωπίσει θεραπευτικά τις παρακάτω παθολογικές καταστάσεις:

Αθλητικές Κακώσεις : (βλ. φωτο)

-Ελάττωση κατά 60% του χρόνου αποκατάστασης αθλητικών κακώσεων π.χ. διαστρέμματα, θλάσεις, τενοντίτιδες, τραυματικές κακώσεις συνδέσμων, τραυματικά οστικά οιδήματα.

Τραυματικές Κακώσεις (βλ. φωτο)

-Καθυστερημένη πώρωση καταγμάτων, άσηπτες νεκρώσεις οστών

- Οστικό οίδημα κεφαλής ισχύου, γονάτου

Οξεία και χρόνια οστεομυελίτιδα

-Σύνδρομο Shudec

Οξεία - Αιφνίδια Βαρυκοϊα :

-Οξεία κώφωση και οξεία πάρεση του προσωπικού νεύρου.

Βλάβες μετά Ακτινοθεραπεία:

-Μετακτινική αιμορραγική κυστίτιδα

-Μετακτινική εντερίτιδα

Εγκαύματα

Επαπειλούμενα με νέκρωση ισχαιμικά μοσχεύματα (μετά πλαστικές επεμβάσεις)

Σακχαρώδης Διαβήτης:

-Άτονα έλκη (πληγές που δεν κλείνουν) είτε διαβητικής ή μετακτινικής αιτιολογίας είτε λόγω διαταραχών της μικροκυκλοφορίας.

Στους ασθενείς με διαβητική μικροαγγειοπάθεια η ΗΒΟ θεραπεία δίνει τη δυνατότητα πραγματοποιήσεως επανορθωτικών και αποφυγή των ακρωτηριαστικών επεμβάσεων.

-Διαβητική αγγειοπάθεια - νευροπάθεια

-Εμβολή αέρος είτε από κατάδυση είτε ιατρογενής (Καρδιοαγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, νεφροκάθαρση κλπ.)

-Νόσος των δυτών (Νόσος Αποσυμπίεσης)

-Παρ΄ολίγον πνιγμός

-Δηλητηρίαση από μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακος

-Σύνδρομο διαμερίσματος  που μπορεί να προκληθεί από  σύνθλιψη των άκρων (μετά από κακώσεις) ή συνεπεία συνδρόμου επαναγγειώσεως.

-Οξεία απόφραξη της κεντρικής φλεβός και αρτηρίας  του αμφιβληστροειδούς

-Ισχαιμικαί Νόσοι του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος. Αποστήματα εγκεφάλου.

-Αναερόβιες και μικτές λοιμώξεις του δέρματος και ιστών ( γάγγραινα Fournier).

-Μολύνσεις (φωτο)

Αυτή η διευρυσμένη θεραπευτική δράση του Βασιλείου Ζαχαριάδη τον έχει καταστήσει συνεργάτη πολλών συναδέλφων του, που ανήκουν σε άλλες ειδικότητες διότι είναι πολύ αξιόπιστος και συνεργάσιμος  επιστημονικός σύμβουλος και εμπειρογνώμονας των εφαρμογών του υπερβαρικού οξυγόνου στην θεραπευτική κάθε ειδικότητας.

Ο Βασίλειος Ζαχαριάδες έχει ανοιχτούς επιστημονικόυς ορίζοντες και με αυτό το πνεύμα διαχειρίζεται προσεκτικά κάθε θεραπευτικό τρόπο και μέθοδο. Έτσι έχει βαθιές  γνώσεις συμπληρωματικής ιατρικής και χορηγεί συμπληρωματικά στους ασθενείς του  βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, αφού πρώτα αποδείξει εργαστηριακά την έλλειψη ή ανεπάρκειά τους.

Αυτό τον βοήθησε να διαπιστώσει την πανδημία έλλειψης βιταμίνης D3 που υπάρχει στους ασθενείς του.

O Βασίλειος Ζαχαριάδης είναι λάτρης της προληπτικής ιατρικής και ιδιαίτερα της προληπτικής ογκολογίας. Μέσω των εφαρμογών του υπερβαρικού οξυγόνου ασκεί προληπτική ιατρική. Διότι,  αν η υπερβαρική ιατρική  χρησιμοποιηθεί την κατάλληλη στιγμή, στους κατάλληλους ασθενείς μπορεί να προλάβει την εκδήλωση παρενεργειών  ή επιπλοκών που θα προέκυπταν από την πρωταρχική νόσο ή παθολογική καστάσταση. 

Οφείλω να του εκφράσω τις ευχαριστίες μου για τη μύηση που μού έκανε και  για τις γνώσεις που μου έχει μεταγγίσει εκπαιδεύοντάς με στην υπερβαρική ιατρική. 

Η διεύθυνση του Κεντρου Υπερβαρικής Ιατρικής είναι: Κλαζομενών 5, Τ.Κ. 177 78, Ταύρος(Πειραιώς & Χαμοστέρνας), τηλ. 2103462898, http://www.hbo.gr/


Από το 2003 ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης μελετά, ερευνά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευεργετική δράση της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό, έχοντας συνειδητοποιήσει την πανδημία έλλειψης βιταμίνης D στον Ελληνικό πληθυσμό. O Δρ Γκέλης με την αρθρογραφία του στην ιστοσελίδα του, www.d3gkelin.gr, ακούραστα και ακατάπαυστα εκπαιδεύει το κοινό για τη σημασία της βιταμίνης D στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, που οφείλονται σε έλλειψη ή ανεπάρκεια της βιταμίνης D.


 

Σημείωση: Το παρόν επιστημονικό άρθρο γράφτηκε για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελεί  μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή για ασθενείς, από τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς του άρθρου.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.
Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας 

 

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας. Τελευταία άρθρα
Δείτε όλα τα άρθρα »