Ελάττωση της θνησιμότητας των ατόμων που κάνουν αιμοκάθαρση από τα αυξημένα επίπεδα της βιταμίνης D©

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

D3-Gkelin: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά D3-Gkelin


  Περίληψη άρθρου

H ύπαρξη υψηλοτέρων επιπέδων της βιταμίνης D3 των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια, που κάνουν αιμοκάθαρση σχετίζονται με την ελάττωση της θνησιμότητας αυτών των ασθενών, από οποιαδήποτε αιτιολογία ς θνησιμότητας, περιλαμβανομένης και αυτής που οφείλεται σε καρδιοκυκλοφορικά αίτια. Στους νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση θα πρέπει να γίνονται συχνές μετρήσεις των επιπέδων της 25 υδροξυβιταμίνης D3, τα οποία θα πρέπει να διατηρούνται επαρκώς υψηλά.


Στη δημοσίευση που έγινε στο Nephrol Dial Transplant. 2018 Feb 2, από τον  Zhang Y και τους συνεργάτες του αναφέρεται με μια συστηματική ανασκόπηση και μετά-ανάλυση

Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης  MD, ORL, DDS, PhD

Ιατρός, Ωτο-ρινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Φλάμπουρο Λουτρακίου, 20300, Τηλ. 2744023768, 6944280764,  pharmage@otenet.gr   www.gelis.gr   www.pharmagel.gr

IΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ: Συμπληρωματική Ιατρική, Προληπτική Ιατρική, Περιβαλλοντική Ιατρική, Ιατρική Διατροφολογία, Αντιγήρανση
 η ανακάλυψη ότι, η ύπαρξη υψηλοτέρων επιπέδων  της βιταμίνης D3  των ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια, που κάνουν αιμοκάθαρση  σχετίζονται με την ελάττωση της θνησιμότητας αυτών των  ασθενών, από οποιαδήποτε αιτιολογία ς θνησιμότητας, περιλαμβανομένης και αυτής που οφείλεται σε καρδιοκυκλοφορικά αίτια.
 
 
Στην έρευνα αυτή μελετήθηκε η  διεθνής βιβλιογραφία  που αφορούσε τη σχέση μεταξύ των επιπέδων της βιταμίνης D  και της θνησιμότητας των ασθενών που κάνουν αιμοκάθαρση.

 

Αφού ανέλυσαν τις υπάρχουσες αποδείξεις, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι για κάθε  10 ng/ml (25 nmo/l) αύξησης των επιπέδων της βιταμίνης D  οι ασθενείς είχαν ελάττωση  του κινδύνου της από οποιασδήποτε αιτιολογίας θνησιμότητας κατά κατά 22%  (p < 0.0001) και ελάττωση του κινδύνου θνησιμότητας από καρδιοκυκλοφορικά αίτια, κατά  29% (p = 0.004)


Από αυτή την έρευνα βγαίνει το συμπέρασμα ότι στους  νεφροπαθείς υπό αιμοκάθαρση θα πρέπει να γίνονται συχνές μετρήσεις των επιπέδων της 25 υδροξυβιταμίνης D3 τα οποία θα πρέπει να διατηρούνται επαρκώς υψηλά, αφού τα υψηλά επίπεδα της βιταμίνης  D   σχετίζονταi με χαμηλότερη θνησιμότητα από όλες τις αιτίες θνησιμότητας και χαμηλότερη θνησιμότητα από καρδιοκυκλοφορικά αίτια.

 

H φυσική μορφή βιταμίνης D3 είναι εξαιρετικά πιο ευαπορρόφητη από τη  συνθετική βιταμίνη D2 ή D3.  Tο συμπλήρωμα D3 Gkelin drops περιέχει φυσική και όχι συνθετική βιταμίνη D3 μαζί με βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

 

Κάθε σταγόνα του D3 Gkelin drops περιέχει 1000 ΙU (Διεθνείς Μονάδες] φυσικής βιταμίνης D3. H δοσολογία της βιταμίνης D3 στους νεφροπαθείς που κάνουν αιμοκάθαρση καθορίζεται από τον θεράποντα νεφρολόγο.

Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση

Zhang Y, Darssan D, Pascoe EM, Johnson DW, Pi H, Dong J. Vitamin D status and mortality risk among patients on dialysis: a systematic review and meta-analysis of observational studies. Nephrol Dial Transplant. 2018 Feb 21. doi: 10.1093/ndt/gfy016. [Epub ahead of print]

Το Το D3 Gkelin drops   σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, (Ταχυμεταφορές Speedex) στην τιμή των 11.84 Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ (+ 3.72 Ευρώ η αντικαταβολή και τα μεταφορικά). Μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνώντας: Κινητό: 6944280764 Σταθερό:2741026658, 2744023768 ή χρησιμοποιώντας το e-shop της Pharmagel

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00π.μ-13.00 μμ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να το παραγγέλλετε, στέλνοντας mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr, ή με SMSγράφοντας ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικό τομέα, τηλέφωνο επικοινωνίας.


Από το 2003 ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης μελετά, ερευνά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευεργετική δράση της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό, έχοντας συνειδητοποιήσει την πανδημία έλλειψης βιταμίνης D στον Ελληνικό πληθυσμό. O Δρ Γκέλης με την αρθρογραφία του στην ιστοσελίδα του, www.d3gkelin.gr, ακούραστα και ακατάπαυστα εκπαιδεύει το κοινό για τη σημασία της βιταμίνης D στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, που οφείλονται σε έλλειψη ή ανεπάρκεια της βιταμίνης D.


 

Σημείωση: Το παρόν επιστημονικό άρθρο γράφτηκε για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελεί  μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή για ασθενείς, από τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς του άρθρου.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.
Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας 

 

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας. Τελευταία άρθρα
Δείτε όλα τα άρθρα »