Οι Αμερικανοί βετεράνοι με καρκίνο του προστάτη είχαν μακρότερο χρόνο επιβίωσης αν είχαν επάρκεια βιταμίνης D©

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

D3-Gkelin: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά D3-Gkelin


  Περίληψη άρθρου

Βρέθηκε ότι οι Αμερικάνοι βετεράνοι με καρκίνο του προστάτη, που από την αρχή της διάγνωσής της νόσου τους είχαν έλλειψη βιταμίνης D, είχαν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να επιβιώσουν, σε σύγκριση με εκείνους που κατά τη χρονική στιγμή της διάγνωσης της νόσου δεν είχαν έλλειψη βιταμίνης D. Επίσης βρέθηκε ότι τόσον όσοι είχαν αρχικά έλλειψη, όσο και όσοι δεν είχαν έλλειψη βιταμίνης D είχαν μικρότερη πιθανότητα επιβίωσης, εφόσον είχαν στην πορεία της νόσου είχαν έλλειψη βιταμίνης D.


Ο καρκίνος του προστάτη παραμένει ο δεύτερος καρκίνος, που συνηθέστερα διαγιγνώσκεται στον ανδρικό πληθυσμό παγκοσμίως.

Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης     Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 τηλ. 2744023768, 6944280764, e-mail: pharmage@otenet.gr   www.gelis.gr   www.pharmagel.gr   www.zinc.gr   www.curcumin.gr   www.orlpedia.gr   www.allergopedia.gr   www.gkelikosagiorgitiko.gr  www.gkelismedicallexicon.gr

Η έλλειψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί με τον καρκίνο του προστάτη και την επιθετικότητά του.
Σε μια αναδρομική μελέτη που έγινε σε Αμερικανούς βετεράνους του Αμερικανικού στρατού που έπασχαν από καρκίνο του προστάτη εκτιμήθηκαν τα επίπεδα της βιταμίνης D και η σχέση τους με το χρόνο επιβίωσής τους.


Βρέθηκε ότι οι βετεράνοι που από την αρχή της διάγνωσής τους με τη νόσο είχαν έλλειψη βιταμίνης D είχαν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να επιβιώσουν, σε σύγκριση με εκείνους που κατά τη χρονική στιγμή της διάγνωσης της νόσου δεν είχαν έλλειψη βιταμίνης D.


Επίσης βρέθηκε ότι τόσον όσοι είχαν αρχικά έλλειψη, όσο και όσοι δεν είχαν έλλειψη βιταμίνης D είχαν μικρότερη πιθανότητα επιβίωσης, εφόσον είχαν στην πορεία της νόσου είχαν έλλειψη βιταμίνης D.


Μετά από αυτό το εύρημα συστήθηκε στους βετεράνους με καρκίνο του προστάτη να πάρουν συμπληρωματικά βιταμίνη D3 [1].


Όλοι οι ασθενείς πρέπει να μετρούν συχνά τα επίπεδα της 25 υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό του αίματός τους και να παίρνουν καθημερινά 4000 ΙU βιταμίνης D3. Στόχος της συμπληρωματικής λήψης είναι να φθάσουν οι συγκεντρώσεις της 25 υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό τα 50-75 ng/ml.


O ασφαλέστερος τρόπος για να επιτευχθούν αυτά τα επίπεδα είναι η λήψη φυσικής και όχι συνθετικής βιταμίνης D3, που φέρεται μαζί με βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο [D3 Gkelin drops].
 
 
Τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν φθηνή συνθετική βιταμίνη D3 είναι δυσαπορρόφητα και δυσκόλως ανεκτά από το πεπτικό σύστημα.
 
 
Κάθε σταγόνα  D3 Gkelin drops περιέχει 1000 Διεθνείς Μονάδες (ΙU) βιταμίνης D3.


Υπενθυμίζεται ότι Σύμφωνα με τις Κλινικές Κατευθυντήριες Οδηγίες της Ενδοκρινολογικής Εταιρείας των ΗΠΑ:
Έλλειψη βιταμίνης D3 υπάρχει, όταν τα επίπεδα της 25-υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό < 20 ng/ml.

Ανεπάρκεια βιταμίνης D3 υπάρχει, όταν τα επίπεδα της 25-υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό είναι 21-29 ng/ml.

Επάρκεια βιταμίνης D3 υπάρχει, όταν τα επίπεδα της 25-υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό είναι 30-100 ng/ml [2]

Τα επιθυμητά νοσοπροστατευτικά επίπεδα της βιταμίνης D3 είναι 60-80 ng/ml
 

Καλόν είναι οι ασθενείς που έχουν κάνει κάποια από τις θεραπείες κατά του καρκίνου του προστάτη, όταν μετρούν τα επίπεδα του PSA, να μετρούν και τα επίπεδα της 25 υδροξυβιταμίνης D3


Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση

1. Der T, Bailey BA, Youssef D, Manning T, Grant WB, Peiris AN. Vitamin D and prostate cancer survival in veterans. Mil Med. 2014 Jan;179(1):81-4. doi: 10.7205/MILMED-D-12-00540.

2. Holick MF, Binkley NC, Bischoff-Ferrari HA, Gordon CM, Hanley DA, Heaney RP, et al. Endocrine Society Evaluation, treatment, and prevention of vitamin D deficiency: an Endocrine Society clinical practice guideline. J Clin Endocrinol Metab. 2011;96:1911–30. doi: 10.1210/jc.2011-0385. [PubMed]

Tο D3 Gkelin drops σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, σε κάθε πόλη ή περιοχή της Ελλάδος (Ταχυμεταφορές Speedex) στην τιμή των 11.84 Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ [συν 2,00€ μεταφορικά + 1,86 αντικαταβολή (σύνολο 3,86 Ευρώ)].

Μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνώντας: Σταθερό: 2741026658, 2744023768. Κινητό: 6944280764 ή στέλνοντας mail: pharmage@otenet.gr ή μέσω του e-shop της pharmagel. Αν είστε κάτοικος Κύπρου ή άλλης χώρας του εξωτερικού επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας πληροφορήσουμε το κόστος των μεταφορικών.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00π.μ-13.00 μμ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να το παραγγέλλετε, στέλνοντας mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr, ή με SMS γράφοντας ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικό τομέα, τηλέφωνο επικοινωνίας.

 
Από το 2003 ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης μελετά, ερευνά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευεργετική δράση της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό, έχοντας συνειδητοποιήσει την πανδημία έλλειψης βιταμίνης D στον Ελληνικό πληθυσμό. O Δρ Γκέλης με την αρθρογραφία του στην ιστοσελίδα του, www.d3gkelin.gr, ακούραστα και ακατάπαυστα εκπαιδεύει το κοινό για τη σημασία της βιταμίνης D στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, που οφείλονται σε έλλειψη ή ανεπάρκεια της βιταμίνης D.


 

Σημείωση: Το παρόν επιστημονικό άρθρο γράφτηκε για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελεί  μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή για ασθενείς, από τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς του άρθρου.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.
Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας 

 

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας. Τελευταία άρθρα
Δείτε όλα τα άρθρα »