Επτά σημεία που μπορεί να σημαίνουν έλλειψη βιταμίνης D3©

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

D3-Gkelin: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά D3-Gkelin


H πρόκληση ραχίτιδας στα παιδιά και οστεομαλακίας στους ενήλικες , συνεπεία σοβαρής χρόνιαςέλλειψης βιταμίνης D3 είναι σπάνιες καταστάσεις στην εποχή μας.

Παρά τούτο παγκοσμίως υπάρχει υποβιταμίνωση βιταμίνης D3, σύμφωνα με διεθνείς επιδημιολογικές έρευνες ακόμη  και  στις  πιό ηλιόλουστες χώρες, της Μεσογείου, όπως η Ελλάδα. Η βιταμίνη D διακρίνεται στην D2 και στην D3. H D3 είναι κλινικής σημασίας. 

Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης

Ιατρός          Ωτορινολαρυγγολόγος, Οδοντίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ: Ωτορινολαρυγγολογική αλλεργία, Φωνιατρική, Νευροωτολογία, Προληπτική Ιατρική, Συμπληρωματική Ιατρική, Εναλλακτική Ιατρική, Φυσικές Θεραπείες, Περιβαλλοντική Ιατρική, βιταμίνη D

IΑΤΡΕΙΟ: Φλάμπουρο Λουτρακίου, 20300, τηλ. 2744023768, 6944280764, e-mail: pharmage@otenet.gr www.gelis.gr www.pharmagel.gr www.zinc.gr www.curcumin.gr www.orlpedia.gr www.allergopedia.gr www.gkelikosagiorgitiko.gr www.gkelismedicallexicon.gr
Αικατερίνη Γκέλη 
Ιατρός, 

Ακτινοδιαγνώστρια 
με ιδιαίτερο ενδιαφέρον
στην Ιατρική Διατροφολογία,
Ακτινοδιαγνωστική και 
Υπερηχογραφική Διαγνωστική
Περιβαλλοντική Ιατρική, 
Συμπληρωματική Ιατρική
Διεύθυνση Ιατρείου:
Παπαληγούρα 16, Άσσος 
Κορινθίας, Τηλ. 2741087758,
6944644820 

Όταν στα ιατρικά κείμενα αναφέρεται ο όρος βιταμίνη D, εννοείται η βιταμίνη D3. Τα επίπεδα της βιταμίνης D στον οργανισμό υπολογίζονται, μετρώντας τις στγκεντρώσεις των επιπέδων της 25 υδροξυβιταμίνης D3  στο αίμα, που είναι το κύριο προϊόν του μεταβολισμού της βιταμίνης D3  στο ήπαρ.

 

Το επόμενο στάδιο του μεταβολισμού γίνεται κυρίως στους νεφρούς, αλλά και στους λοιπούς ιστούς του σωματος, όπου παράγεται ο ενεργός μεταβολίτης της βιταμίνης D3 , η 1,25 διυδρόξυβιταμίνη D3.

 

Oι ποσότητες της τελευταίας που ανευρίσκονται στο αίμα είναι 1000 περίπου μικρότερες από τις ποσότητες της 25 υδρόξυ βιταμίνης D3.

 

H ανακάλυψη των υποδοχέων της βιταμίνης D στούς διάφορους ιστούς συνέβαλε στην κατανόηση της κλινικής σημειολογίας, των διαταραχών που προκύπτουν από την έλλειψη ή την ανεπάρκεια της βιταμίνης D.

 

Σήμερα είναι αποδεδειγμένη, εκτός από τη μυοπροστατευτική και οστεοπροστατευτική δράση της βιταμίνης D3, η καρδιοπροστατευτική, αγγειοπροστατευτική, διαβητοπροστατευτική, ανοσοτροποποιητική, αντικαρκινική της ικανότητα.

 

Παρακάτω περιγράφονται τα 7 βασικά κλινικά σημεία που μπορεί να εκδηλωθούν  στο ανθρώπινο σώμα, όταν υπάρχει έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμίνης D3.

 

Η έλλειψη ή η ανεπάρκεια της βιταμίνης D3 επιβεβαιώνεται μετρώντας τα επίπεδα των συγκεντρώσεων της 25 υδροξυβιταμίνης D3 σε δείγμα αίματος του ασθενούς. Σήμερα ισχύουν οι ακόλουθες τιμές μέτρησης.

Έλλειψη: < 0-20 ng/ml

Ανεπάρκεια: 21-30 ng/ml

Επάρκεια: > 30-100 ng/ml

  

Το  D3 Gkelin drops   σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, (Ταχυμεταφορές Speedex) στην τιμή των 11.84 Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ (+ 3.72 Ευρώ η αντικαταβολή και τα μεταφορικά). Μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνώντας: Κινητό: 6944280764 Σταθερό:2741026658, 2744023768 ή χρησιμοποιώντας το e-shop της Pharmagel

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00π.μ-13.00 μμ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να το παραγγέλλετε, στέλνοντας mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr, ή με SMSγράφοντας ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικό τομέα, τηλέφωνο επικοινωνίας.


Από το 2003 ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης μελετά, ερευνά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευεργετική δράση της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό, έχοντας συνειδητοποιήσει την πανδημία έλλειψης βιταμίνης D στον Ελληνικό πληθυσμό. O Δρ Γκέλης με την αρθρογραφία του στην ιστοσελίδα του, www.d3gkelin.gr, ακούραστα και ακατάπαυστα εκπαιδεύει το κοινό για τη σημασία της βιταμίνης D στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, που οφείλονται σε έλλειψη ή ανεπάρκεια της βιταμίνης D.


 

Σημείωση: Το παρόν επιστημονικό άρθρο γράφτηκε για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελεί  μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή για ασθενείς, από τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς του άρθρου.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.
Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας 

 

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας. Τελευταία άρθρα
Δείτε όλα τα άρθρα »