Περισσότερο από το 80% των ασθενών με COVID-19 έχουν έλλειψη βιταμίνης D3©

Υπό του Δρ. Δημητρίου Ν. Γκέλη - MD, ORL, DDS, PhD, Medical Life Coach

D3-Gkelin: Μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν, online, μέσω της ιστοσελίδας pharmagel.gr ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο:

Αγορά D3-Gkelin


  Περίληψη άρθρου

Σύμφωνα με μια ισπανική μελέτη του 2020, το 82,2% των ασθενών με COVID-19 που εξετάστηκαν βρέθηκε να έχουν έλλειψη βιταμίνης D3. O κίνδυνος εμφάνισης νόσου και πρόκλησης θανάτου από τον COVID-19 σχεδόν εξαφανίζεται μόλις το επίπεδο της 25 υδροξυβιταμίνης D3 υπερβούν τα 30 ng / mL (75 nmol / L). H συμπληρωματική χορήγηση βιταμίνης D3 στα άτομα όλων των ηλικιών με έλλειψη ή ανεπάρκεια βιταμίνης D3 θα συνέβαλε στον σημαντικό περιορισμό της νοσηρότητας και θνησιμότητας της λοίμωξης από COVID-19


Η έλλειψη βιταμίνης D3 (επίπεδα της 25 υδροξυβιταμίνης D3 στον ορό του αίματος < 20 ng/ml) έχει αναδειχθεί ως πρωταρχικός παράγοντας κινδύνου πρόκλησης  σοβαρής λοίμωξης   και θανάτου από τον  COVID-19. 


Η ύπαρξη υψηλοτέρων επιπέδων βιταμίνης D3 (60-80 ng/ml) έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης θετικών τεστς  για τον ιό.Σύμφωνα με μια ισπανική μελέτη του José L Hernández, και των συνεργατών (2020),  το 82,2% των ασθενών με COVID-19 που εξετάστηκαν βρέθηκε να έχουν έλλειψη βιταμίνης D3 [1].Σε μια  μελέτη του Ilie και των συνεργατών (2020) διαπιστώθηκε  ότι ο κίνδυνος εμφάνισης νόσου  και πρόκλησης θανάτου από  τον  COVID-19 σχεδόν εξαφανίζεται μόλις το επίπεδο της 25 υδροξυβιταμίνης D3   υπερβούν  τα 30 ng / mL (75 nmol / L) [2].

Η βιταμίνη D3 μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο λοίμωξης από τον COVID-19 και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων μέσω πολλών διαφορετικών μηχανισμών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της επιβίωσης και του πολλαπλασιασμού των  ιών, της μείωσης της παραγωγής φλεγμονώδους κυτοκίνης και της διατήρησης της ενδοθηλιακής ακεραιότητας.Το σκούρο χρώμα του δέρματος, η αυξημένη ηλικία, οι προϋπάρχουσες χρόνιες παθήσεις και η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι όλα χαρακτηριστικά σοβαρής νόσου COVID. Από αυτά, η έλλειψη βιταμίνης D3 είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να τροποποιηθεί. Ως εκ τούτου, θα ήταν ανόητο να αγνοήσουμε αυτό το γεγονός, ειδικά επειδή τα συμπληρώματα βιταμίνης D3 είναι άμεσα διαθέσιμα και χαμηλού κόστους.Δίδεται προσοχή στην επιλογή ενός συμπληρώματος βιταμίνης D3. To πιο ευαπορρόφητο συμπλήρωμα βιταμίνης D3 είναι το D3 Gkelin drops, το οποιο περιέχει φυσική και όχι συνθετική βιταμίνη D3, μέσα σε βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Για τη δοσολογία του D3 Gelin drops βλέπε περισσότερα…..Βιβλιογραφική Τεκμηρίωση

1.José L Hernández, Daniel Nan, Marta Fernandez-Ayala, Mayte García-Unzueta, Miguel A Hernández-Hernández, Marcos López-Hoyos, Pedro Muñoz-Cacho, José M Olmos, Manuel Gutiérrez-Cuadra, Juan J Ruiz-Cubillán, Javier Crespo, Víctor M Martínez-Taboada. Vitamin D Status in Hospitalized Patients with SARS-CoV-2 Infection. The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism,  dgaa733, https://doi.org/10.1210/clinem/dgaa733

2. Ilie PC, Stefanescu S, Smith L. The role of vitamin D in the prevention of coronavirus disease 2019 infection and mortality. Aging Clin Exp Res. 2020 Jul;32(7):1195-1198.

 

Tο D3 Gkelin drops σας αποστέλλεται ταχυδρομικά, σε κάθε πόλη ή περιοχή της Ελλάδος (Ταχυμεταφορές Speedex) στην τιμή των 11.84 Ευρώ περιλαμβανομένου του ΦΠΑ [συν 2,00€ μεταφορικά + 1,86 αντικαταβολή (σύνολο 3,86 Ευρώ)].

Μπορείτε να το παραγγείλετε τηλεφωνώντας: Σταθερό: 2741026658, 2744023768. Κινητό: 6944280764 ή στέλνοντας mail: pharmage@otenet.gr ή μέσω του e-shop της pharmagel. Αν είστε κάτοικος Κύπρου ή άλλης χώρας του εξωτερικού επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας πληροφορήσουμε το κόστος των μεταφορικών.

Ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 10.00π.μ-13.00 μμ.
Τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες μπορείτε να το παραγγέλλετε, στέλνοντας mail στη διεύθυνση pharmage@otenet.gr, ή με SMS γράφοντας ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ταχυδρομικό τομέα, τηλέφωνο επικοινωνίας.Από το 2003 ο Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης μελετά, ερευνά και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ευεργετική δράση της βιταμίνης D στον ανθρώπινο οργανισμό, έχοντας συνειδητοποιήσει την πανδημία έλλειψης βιταμίνης D στον Ελληνικό πληθυσμό. O Δρ Γκέλης με την αρθρογραφία του στην ιστοσελίδα του, www.d3gkelin.gr, ακούραστα και ακατάπαυστα εκπαιδεύει το κοινό για τη σημασία της βιταμίνης D στην πρόληψη, αλλά και στην αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, που οφείλονται σε έλλειψη ή ανεπάρκεια της βιταμίνης D.


 

Σημείωση: Το παρόν επιστημονικό άρθρο γράφτηκε για λόγους ενημέρωσης των ιατρών και των λοιπών επιστημόνων υγείας και δεν αποτελεί  μέσο διάγνωσης ή αντιμετώπισης ή πρόληψης ασθενειών, ούτε αποτελεί ιατρική συμβουλή για ασθενείς, από τον συγγραφέα ή τους συγγραφείς του άρθρου.

Την ευθύνη της διάγνωσης, θεραπείας και πρόληψης των ασθενειών τις έχει μόνον ο θεράπων ιατρός του κάθε ασθενούς, αφού πρώτα κάνει προσεκτικά ακριβή διάγνωση.
Γιαυτό συνιστάται η αποφυγή της αυθαίρετης εφαρμογής ιατρικών πληροφοριών από μη ιατρούς. Τα συμπληρώματα διατροφής δεν είναι φάρμακα, αλλά μπορεί να χορηγούνται συμπληρωματικά, χωρίς να παραιτούνται οι ασθενείς από  τις αποδεκτές υπό της ιατρικής επιστήμης θεραπείες ή θεραπευτικές τεχνικές και μεθόδους, που γίνονται, όταν χρειάζονται, υπό ιατρική καθοδήγηση,  παρακολούθηση και ευθύνη. Οι παρατιθέμενες διαφημίσεις εξυπηρετούν της δαπάνες συντήρησης της παρούσας ιστοσελίδας 

 

Το παρόν άρθρο προστατεύεται από το Νόμο 2121/1993 και 4481/2017 για την πνευματική ιδιοκτησία. Η ολική ή μερική αντιγραφή του παρόντος επιστημονικού άρθρου χωρίς τη γραπτή έγκριση του Δρ Δημητρίου Ν. Γκέλη θεωρείται κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και διώκεται βάσει της νομοθεσίας. Τελευταία άρθρα
Δείτε όλα τα άρθρα »